АБСТРАКТНІ ІМЕННИКИ НА -ЬВА, -ОВА У СЛОВОТВІРНІЙ СИСТЕМІ ПРАСЛОВ’ЯНСЬКОЇ МОВИ - Сіроштан, Т. В. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
У статті досліджується словотвірна структура абстрактних іменників із суфіксами -ьbа, -оbа на матеріалі праслов’янської мови, з’ясовуються особливості їхньої мотивації та визначається продуктивність лексико- словотвірних типів. Аналізовані деривати найчастіше утворюються від дієслівних (із загальним значенням ‘опредметнена дія’), рідше – від прикметникових основ (‘узагальнена ознака, якість’). Вивчення специфіки словотворення абстрактів дописемного періоду дає важливий матеріал для розуміння будови й функціонування таких слів у дериваційній системі української мови.