ПОВЕРНЕННЯ БАНДЕРІВЦІВ: ІДЕЇ І ПРАГНЕННЯ НАЦІЇ В АВТОРСЬКОМУ МІФІ А. КОКОТЮХИ (РОМАН «ЧЕРВОНИЙ») - Даниленко, Л. В. (Мова. Література. Фольклор, 2015)
У статті розглянуто особливості авторського міфу про бандерівців у романі А. Кокотюхи “Червоний”. Визначено художні механізми моделювання міфу. Досліджено протистояння різних міфічних уявлень про діяльність УПА, утвердження національно-консолідуючих ідей.