ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТЕРМІНІВ У МОВІ УКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВОЇ ФАНТАСТИКИ ХХ СТОЛІТТЯ - Катиш, Т. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті розглядається використання технічних термінів, найбільш уживаних у мові української наукової фантастики. Простежується вживання технічних термінів у номінативній функції і в образно-переносному значенні. Аналізуються термінологічні одиниці, які виступають джерелом метафоризації, компонентами порівняльних зворотів, гіпербол, вживаються в ролі епітетів.