ЕТАПИ ФОРМУВАННЯ ЛЕКСЕМ МИСКА І ТАРІЛКА В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Науменко, Л. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
Розглянуто етапи формування окремих назв посуду української побутової лексики. Зокрема, продемонстровано походження і розвиток значень лексем миска і тарілка ‒ найбільш поширених назв посуду для подавання та зберігання страв. Указано на паралельні форми, функціонування споріднених лексем у інших слов’янських мовах та їх лексико-семантичне значення.