ДЕЯКІ ЗАУВАГИ ЩОДО АРҐОТИЧНОГО СЛОВОТВОРЕННЯ - Редько, Є. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті розглянуто дериваційні особливості українських лірницько-ремісницьких арґо, визначено основні типи словотвірних номенів у національних історичних соціолектах. Особливу увагу приділено системним аспектам арґотичного словотворення, зреалізованим в активному використанні загальновживаних дериваційних моделей у межах наявних словотвірних категорій, копіюванні таких моделей із дотриманням принципів соціолектного назовництва, залученні типових формантів до творення арґотичних лексем. Окремо наголошено на субстандартних особливостях аналізованих дериваційних явищ, окреслено перспективні напрямки для дальшого вивчення українських історичних соціолектів.