ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНА ГРУПА ‘БОЛОТО’ НА ЖИТОМИРЩИНІ: БАГАТОЗНАЧНІСТЬ ТА СИНОНІМІЧНО-АНТОНІМІЧНІ ЗІСТАВЛЕННЯ - Черненко, Т. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті представлено семантичні ряди географічних термінів на позначення лексико-семантичної групи ‘болото’, які вказують на різновиди боліт на Житомирщині. Окреслено семантичне поле багатозначних лексем болото, багно. Зіставлено географічні номени опозиційних сем ‘велике болото’ – ‘невелике (мале) болото’. Виокремлено синонімічні ряди слів, які презентують одну сему.