ЕКЗИСТЕНЦІЙНИЙ ДИСКУРС ФІЛОСОФСЬКОЇ ЛІРИКИ М. БРАЦИЛО - Ніколаєнко, В. М.; Смирнов, О. В. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті розглянуто поезії М. Брацило крізь призму філософії екзистенціалізму. За основу дослідження взято триступеневу концепцію особистісного розвитку С. К’єркеґора. Через її екстраполяцію на створений авторкою віршовий континуум витлумачено причини інтенцій ліричного суб’єкта, визначено закономірності ґенези та варіювання основних мотивів філософських творів мисткині, а також з’ясовано формальні особливості їх естетично-інтенціональної системи.