СТАРОСЛОВ’ЯНІЗМИ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ: ВІД СЕМАНТИКИ ДО СТИЛЮ - Корнієнко, С. І. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті подано системну характеристику старослов’янізмів як компонентів лексичної та стилістичної систем української мови. За результатами попередніх досліджень на матеріалі художніх творів зачинателів нової української літератури здійснено огляд старослов’янізмів та з’ясовано їх роль у становленні нової української літературної мови.