СЕМАНТИКА СЛОВА КУПАЛО В ПОРІВНЯЛЬНО-ІСТОРИЧНОМУ АСПЕКТІ - Жуйкова, М. В. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті проаналізовано версії етимології слова купало, запропоновані в різних джерелах. Наведено аргументи на користь версії, згідно з якою східнослов'янська назва свята літнього сонцестояння, що продовжує праслов’янське *kupadlo, мотивована праслов'янським дієсловом із значенням 'горіти'.