ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНА ПІДГРУПА ʻПІДЛІТКИʼ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Гурова, О. М.; Філон, М. І. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті проаналізовано склад лексико-семантичної підгрупи ʻпідліткиʼ в українській мові та висвітлено особливості екстралінгвальних чинників, що зумовлюють називання дітей означеного віку; схарактеризовано семантику окремих номінацій із загальним значенням ‘підлітокʼ з урахуванням вікової періодизації життя людини; описано назви, значення яких відображають відмінні ознаки дітей у процесі їхнього фізіологічного дорослішання та соціальної адаптації.