“Я – НЕ ГРАЧ, А ПАРТАЧ, ЛЮДИ, НАВЧІТЬ МЕНЕ ГРАТИ”2. ЖАРГОНІЗМИ В УКРАЇНСЬКІЙ ФУТБОЛЬНІЙ ЛЕКСИЦІ ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХХ СТОЛІТТЯ - Процик, І. Р. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
Статтю присвячено розглядові жаргонізмів, які функціювали в українській футбольній лексиці першої половини ХХ ст. Проаналізовано семантику цих лексичних одиниць та згруповано їх за тематичним принципом. Детально описано походження та способи творення жаргонізмів із тематичної групи назв осіб.