НАРАТИВІЗАЦІЯ ГОЛОКОСТУ В ЧЕРНІВЕЦЬКОМУ ТЕКСТІ (ЗА РОМАНОМ М. ДУПЕШКА “ІСТОРІЯ, ВАРТА ЦІЛОГО ЯБЛУНЕВОГО САДУ”) - Горбач, Н. В. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті здійснено аналіз чернівецького тексту в романі М. Дупешка “Історія, варта цілого яблуневого саду” як сукупності урбаністичних елементів, що зумовлюють творення художніх образів роману й визначають читацьке сприйняття Чернівців. Матеріально- і духовно-культурні рівні тексту, з якими пов’язаний вияв гетерогенності міста як передумови діалогу культур, розглядаються з точки зору наративізації Голокосту.