КАТЕРИНОСЛАВСЬКЕ НАУКОВЕ ТОВАРИСТВО В ІСТОРІЇ ФОЛЬКЛОРИСТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ПІВДЕННОЇ УКРАЇНИ - Іваннікова, Л. В. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
Уперше в історії української фольклористики предметом дослідження стала діяльність Катеринославського наукового товариства та його внесок у вивчення фольклору Південної України. У статті увага зосереджена головним чином на аналізі опублікованих товариством фольклорних матеріалів та їх оцінці у періодичних виданнях того часу.