СЕМАНТИКО-ЕТИМОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ОРНІТОНІМІЧНИХ ПРІЗВИЩ ЗАПОРОЗЬКИХ КОЗАКІВ - Грозовська, Н. А. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
У  статті  здійснено  семантичний  та  етимологічний  аналіз  орнітонімічних  прізвищ  запорозьких  козаків.Зокрема, приділено увагу  орнітологічним назвам, які стали основою для творення цих прізвищ. Проаналізовано джерела фіксації досліджуваних прізвищ. Указано на семантичне значення твірних лексем. Розкрито походження орнітологічних назв. Проведено паралелі за їх спорідненістю та відмінністю. Враховано способи творення та функціонування.