ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ БІБЛІЙНИХ ОБРАЗІВ І МОТИВІВ У РОМАНІ-ПІСНІ Г. ЛЮТОГО “МАМА-МАРІЯ” - Шевченко, В. Ф. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
У статті проаналізовано видозміни біблійних образів і мотивів, розвиток їх полісемантичних структур, комплекс  ціннісних  духовних  орієнтирів,  асоціацій,  виражально-зображальних  засобів  у  романі-пісні Г. Лютого “Мама-Марія”. Особливу увагу звернено на жанровий синтез твору.