НАЙМЕНУВАННЯ ПОДАТКОВОЇ СФЕРИ У ПРАСЛОВ’ЯНСЬКІЙ МОВІ - Рибак, К. Б. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
Розглянуто   найменування   податкової   сфери   праслов’янського   мовного   фонду.   Виокремлено   групи найменувань на позначення видів податків та мита, місця їхнього збору грошового чи натурального еквіваленту, суб’єктів процесу оподаткування тощо. Основний акцент робиться на аналізі найменувань податкової сфери у праслов’янській мові та їхніх складниках. Проаналізовано етимологію зазначеної групи слів у контексті мовознавчих досліджень.