ХУДОЖНЄ МОДЕЛЮВАННЯ ОБРАЗУ ІВАНА СІРКА В ДИЛОГІЇ М. МОРОЗЕНКО «ІВАН СІРКО, ВЕЛИКИЙ ХАРАКТЕРНИК», «ІВАН СІРКО, СЛАВЕТНИЙ КОШОВИЙ» - Хом’як, Т.В.; Іващенко, О.А. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Cтаття присвячена осмисленню образу легендарного кошового Івана Сірка та розкриттю засобів його характеротворення. Актуальність дослідження пояснюється неухильною увагою до образу легендарного кошового Запорозької Січі.