Процес глобалізації: система підготовки практичних психологів у вищій школі - Сенько, Т.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті описані та проаналізовані основні компоненти підготовки практичних психологів у вищій школі в рамках процесу глобалізації. Автор статті: 1) розглядає питання, пов’язані з моделюванням сучасної системи підготовки фахівців-психологів у вищій школі; 2) приділяє основну увагу тому, як саме потрібно готувати практичних психологів у ситуації інтенсивного розвитку науки і техніки, інформатизації життєвого простору та процесу глобалізації; 3) підкреслює, що у сучасних психолого-педагогічних дослідженнях акцент робиться, перш за все, на проблеми формування професійної компетентності при підготовці студентів до роботи в системі «людина-людина»; 4) характеризує найважливіші завдання викладання у вищій школі на сучасному етапі розвитку суспільства; 5) робить основний акцент на понятті особистісної зрілості як найбільш важливому компоненті в рамках професійної компетентності практичного психолога. У висновку автор підкреслює, що інвестиції в людський потенціал – це найбільш економічно ефективні інвестиції сьогодні.