Ідіосінкразиї амбівалентністі Трампа - Овсяннікова, В.В.; Овсянніков, В.В. (Журнал сучасної психології, 2018)
У статті розглянуто психологічну амбівалентність з позицій її специфічної організації, як вона бачиться у речових ідіосинкразіях, що дозволяють краще зрозуміти особистість 45-го президента США Дональда Трампа. Національний огляд свідчить, що на відношення виборців до Трампу впливає не стільки його політика та ідеологія, скільки його особистість. Якісні носії інформації (“The New York Times”, “The Washington Post”, the BBC, the Euro news та другі) будують та розповсюджують у цілому негативну оцінку найбільш «непрезидентського президента» Сполучених Штатів. Тому саме ми вважаємо англомовний медійний дискурс тільки надійною стартовою позицією. Поряд з іншими категоріями, якими характеризують особистість Трампа, виникає категорія амбівалентності. Саме вона уявляється найбільш відразливою психологічною рисою Трампа, що приймає різноманітні стилістичні засоби втілення їх в його висловлюваннях.