Взаємозв’язок емоційного вигорання та особистісної зрілості у студентському віці - Губа, Н.О.; Смирнова, А.В. (Журнал сучасної психології, 2018)
У статті за допомогою теоретичного аналізу виявлено, що існує взаємозв’язок між емоційним вигоранням та особистісною зрілістю у студентів. Вивчено специфіку феномену вигорання, надано характеристику цього явища та визначено фактори його виникнення. Авторами також було проаналізоване поняття особистісної зрілості, її основні характеристики та складові. Доведено, що визначну роль у виникненні вигорання у студентів відіграють такі характеристики особистості, як адаптивність, вміння будувати конструктивні відносини з людьми, вміння брати на себе відповідальність за свої дії, здатність до самомотивації та самоорганізації. Тобто особистісна зрілість є ключовим фактором, що впливає на вигорання студентів.