Роль негативних психічних станів у формуванні толерантності‐інтолерантності персоналу закладів освіти в умовах соціальної напруженості - Карамушка, Л.М.; Терещенко, К.В. (Журнал сучасної психології, 2017)
У статті висвітлено роль негативних психічних станів у формуванні  толерантності‐інтолерантності  персоналу  закладів  освіти  в  умовах  соціальної  напруженості.  Представлено результати емпіричного дослідження рівнів розвитку основних  видів  та  загального  показника  толерантності  персоналу закладів освіти. Проаналізовано зв’язок основних видів  та  загального  показника  толерантності  із  рівнем  вираженості психічних станів (тривожності, фрустрованості, агресивності та ригідності) освітнього  персоналу.  Встановлений  зворотний  зв’язок між показниками тривожності, агресивності, фрустрованості та ригідності  і  рівнем  вираженості  міжпоколінної, ґендерної, міжособистісної та управлінської толерантності освітнього персоналу.