Тест-опитувальник схильності до авантюрності (АВАНТ-1): результати апробації - Саннікова, О.П.; Санніков, О.І.; Меленчук, Н.І. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті розглядаються поняття «авантюра», «схильність до авантюрної поведінки (авантюрність)», презентовано результати розробки та апробації оригінальної україномовної версії авторського «Тест-опитувальника   схильності   до   авантюрності   (АВАНТ-1)».   Методика   спрямована   на   вивчення   компонентів авантюрності, що належать до формально-динамічного та якісного рівня її континуально-ієрархічної структури. Тест-опитувальник діагностує: настановний, емоційний, когнітивний, конативний (поведінковий) компоненти схильності до авантюрності; риси особистості, що аранжують авантюрність; чутливість до авантюрних дій; загальний показник схильності до авантюрності. Здійснено апробацію оригінального психодіагностичного інструменту за усіма вимогами психометрії, підтверджено його теоретичний конструкт, доведена надійність і валідність.