Психологічні характеристики осіб схильних до переживання образи різного ступеню - Свертілова, Н.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті представлені результати теоретичних і емпіричних досліджень деяких психологічних характеристик в осіб схильних до переживання образи різного ступеню. Задля емпіричної перевірки психологічних характеристик, що супроводжують   переживання   образи   обрані   методики:   «Тест-опитувальник   схильності  до переживання   образи» (ТОСОБ), автори – О.П. Саннікова, Н.В. Свертілова та Фрайбурзький особистісний опитувальник (FPI), форма В. Отримані результати дозволили встановити, що у осіб, які не схильні до переживання образи переважно виражені такі психологічні характеристики як: врівноваженість, відкритість, товариськість, екстраверсія, маскулінність. Представники вибірки, схильні до переживання образи демонструють: невротичність, сором’язливість, високу емоційну лабільність, депресивність, відкритість.