Особливості формування копінг-стратегій у студентів різних спеціальностей - Губа, Н.О.; Козюра, Н.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті відображені теоретичні аспекти формування копінг-стратегій, основні підходи до визначення адаптивної поведінки, описані вітчизняними та зарубіжними психологами. Розглянуто фактори, які детермінують вибір копінг-стратегій, а також виділено та проаналізовано додатковий фактор характерний для студентської молоді  ̶  сфера майбутньої професійної діяльності. Наведено результати емпіричного дослідження особливостей формування  копінг-стратегій  у  студентів  різних  спеціальностей.  Визначено  суттєві  відмінності  у  переважанні таких стратегій як самоконтроль та пошук соціальної підтримки у студентів медичної та психологічної професійних сфер, також характерні розбіжності у виборі когнітивних та емоційних стратегій.