Типологізація специфічних груп населення України в напрямках організації соціально-психологічної діяльності - Кузьмін, В.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
В статті розглянуто типологізацію специфічних груп населення України у фокусі організації соціально-психологічної  роботи  у  спеціалізованих    установах.  Автором  запропоновано  вважати,  що  основним  критерієм соціально-психологічної    інфраструктурної    підтримки    є    їх    якісна    соціально-психологічна    адаптація    та    соціалізація, ресоціалізація  відповідних  груп  клієнтів,  адже  фахова  підтримка  населення  має  здійснюватися  на  основі  суб’єкт-суб’єктної взаємодії, що є особливо важливим в сучасних вітчизняних реаліях.