Досвід корекції емоційної складової Я-образу вимушено переміщених осіб засобами арт-терапії - Зелінська, Я.Ц. (Журнал сучасної психології, 2019)
Досвід корекції емоційної складової Я-образу вимушено переміщених осіб засобами арт-терапії. У статті розглядається психологічний зміст поняття «Я-образ особистості», представлено систему емоційних складових Я- образу внутрішньо переміщених осіб, відносно яких підібрані діагностичні методики. Розроблено й апробовано програму формування позитивної емоційної складової Я-образу «Життя в кольорі». Обгрунтована послідовність етапів психотехнічної процедури: діагностичного, формувального, контрольного. Модифікація психокорекційних заходів побудована з урахуванням забезпечення повноти реалізації всіх етапів. Ефективність застосування психокорекційної програми «Життя в кольорі» знайшла підтвердження в ході контрольного експерименту. У ході дослідження було підтверджено припущення згідно якого арт-терапевтичні методики є ефективним засобом корекції емоційної складової Я-образу внутрішньо переміщених осіб.