Результати впровадження програми розвитку творчого потенціалу майбутніх фахівців харчової галузі - Желтова, М.О. (Журнал сучасної психології, 2018)
У статті представлено результати впровадження програми розвитку творчого потенціалу майбутніх фахівців харчової галузі. Визначено зміст психолого-педагогічної програми розвитку творчого потенціалу, який включає теоретичний та практичний компоненти. Зазначено, що головною метою програми є здійснення цілеспрямованого психолого-педагогічного впливу на розвиток творчого потенціалу майбутніх техніків-технологів харчової галузі у процесі фахової підготовки. Подано структуру програми розвитку творчого потенціалу майбутніх фахівців харчової галузі: та засоби її реалізації. Здійснено аналіз показників розвитку мотиваційного компоненту, який включає сформованість професійних мотивів, розвиток творчої активності та наявність мотивації досягнення успіху. Представлено результати формувального експерименту за показниками когнітивного компоненту творчого потенціалу: розвиненість швидкості, гнучкості та оригінальності мислення, а також високий рівень розвитку творчої уяви.