Позиція Біблії щодо гендерної ролі жінок: порівняння інтерпретацій в деномінаціях Християнства - Безрукова, К.; Губа, Н.О.; Cagnolati, A. (Журнал сучасної психології, 2017)
У статті йдеться про дослідження гендерної позиції жінки у Християнському імперативі. Автори співставляють ставлення різних деномінацій Християнства до основних аспектів жіночої гендерної ролі – до позиції в сім’ї та суспільстві, заручин, розлучення та ін.. Використовуючи витримки з найавторитетніших джерел Християнства – Старого та Нового Завіту, звертаючись до «Батьківської влади» (законне право влади батька над дітьми, а чоловіка над дружиною) та Побутового кодексу Нового Завіту, аналізуючи цитати основних фігур у Християнстві – Іісуса, Апостолів Петра та Павла та ін., автори  виокремлюють  різницю  в  егалітарному,  комплементарному  та  патріархально-біблійському  ставленнях  до  жінки. Християнський імператив, як такий, створює безліч філософських та теологічних диспутів щодо даного питання, наводячи іноді протилежні точки зору, що пов’язано зазвичай з інтерпретацією Святого Писання. Основна мета даної  статі  – висвітлити позицію Біблії щодо нормативної моделі жіночої статевої соціальної ролі та окреслити різницю в трактуваннях біблейських текстів різними деномінаціями Християнства.