Формування професійної компетентності магістрів-психологів засобами інтерактивного навчання - Мосол, Н.О.; Філь, О.В. (Журнал сучасної психології, 2017)
У статті розглядаються питання професійного становлення психологів. Визначено специфіку підготовки магістрів психологічної професії, надано характеристику інтерактивного навчання та його конкретних методів. Авторами були визначені   та   проаналізовані   базові   принципи   формування   професійної   компетентності   магістрів-психологів.   Навчання майбутніх психологів з використанням інтерактивних технологій передбачає формування нового досвіду та його теоретичне осмислення через застосування практичних форм роботи. Реалізацію концепції інтерактивного навчання запропоновано на прикладі викладання дисципліни «Педагогіка та психологія вищої школи», зміст якої дозволяє активно використовувати широкий арсенал інтерактивних методів, а саме: дискусійні методи, ситуаційні вправи, методи розв’язування проблем, ділові та рольові ігри, арт-терапевтичні методики.