ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ РІВНЯ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ СТУДЕНТІВ РІЗНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Насонкіна, О.Ю. (Фізичне виховання та спорт, 2017)
Досліджено проблему фізичної підготовленості студентів. Під час дослідження встановлено, що хлопці-студенти всіх груп, що досліджувалися мали гарний рівень підготовленості в рамках курсу «Легка атлетика з методикою викладання». Зазначено, що студенти різних спеціальностей мали неоднакові показники тестових вправ із різним ступенем достовірності. Встановлено, що студенти групи «зимові циклічні види спорту» продемонстрували достовірно вищі результати у штовханні ядра порівняно зі студентами груп «літні циклічні види спорту», «спортивні танці та фітнес» та «викладачі та психологи», а також студенти групи «інформатика та менеджмент» мали достовірно вищі результати ніж студенти групи «викладачі та психологи». Встановлено, що дівчата мали доволі низький рівень підготовленості. Порівняння результатів студенток різних спеціальностей показало, що студентки групи «інформатика та менеджмент» мали достовірно більш низькі показники у бігу на 100 м, штовханні ядра та стрибку у висоту по відношенню до студенток групи «літні циклічні види спорту» та «зимові циклічні види спорту». Студентки групи «літні циклічні види спорту» продемонстрували достовірно вищі результати у штовханні ядра по відношенню до показників інших груп.