ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ РІЗНИХ ТРЕНУВАЛЬНИХ ПРОГРАМ ДЛЯ СПОРТСМЕНОК ВИСОКОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ, ЩО СПЕЦІАЛІЗУЮТЬСЯ В АКАДЕМІЧНОМУ ВЕСЛУВАННІ В ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ ДО ЗМАГАЛЬНОГО СЕЗОНУ - Малікова, А.М. (Фізичне виховання та спорт, 2017)
Проведено оцінку ефективності різних тренувальних програм для спортсменок збірної команди України з веслування академічного у підготовчому періоді річного циклу підготовки на основі вивчення динаміки показників їх загальної, спеціальної фізичної та функціональної підготовленості. Показано високу ефективність авторської програми тренувальних занять для спортсменок з високим рівнем підготовленості, головний акцент якої складався у підвищенні обсягу тренувальних навантажень швидкісно-силової та силової спрямованості у поєднанні зі стабілізацією темпу веслування на рівні модельних характеристик (42 гребка за хвилину). Встановлено, що використання цієї тренувальної програми сприяло більш суттєвому підвищенню рівня загальної підготовленості спортсменок збірної команди України з веслування академічного в порівнянні з традиційною програмою тренувальних занять. Підтвердженням цьому були золоті медалі наших спортсменок на Олімпійських Іграх 2012 року в Лондоні.