ШЛЯХИ САМОВДОСКОНАЛЕННЯ СТУДЕНТІВ АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА - Cоколова, О.В.; Тищенко, Д.Г. (Фізичне виховання та спорт, 2018)
Не викликає сумніву теза щодо впливу фізичної культури і спорту на організм молодої людини, його працездатність, розумові здібності та емоційну сферу життєдіяльності. Тому підбирати зміст занять з фізичного виховання і спортивної самопідготовки студентів слід з урахуванням специфіки навчання майбутніх фахівців. Метою дослідження було розробити моделі управління інформацією в проектах самовдосконалення студентів для їх конкурентоспроможної професійної керування, як одного з важливих чинників отримання заданих цілей проекту. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання: провести аналіз одержуваної студентами інформації психологічного та інших характерів, що стосуються проекту їх спортивного самовдосконалення; порівняти характер вхідної інформації й її зіставлення з цілями проекту; розробити модель керування інформацією в проектах спортивної самопідготовки студентів для досягнення успіху проекту. Спортивна діяльність моделює ситуації, в яких цілеспрямована системна робота над собою приводить до помітних якісних змін особистості, створює прецедент запланованого і виразно-контрольованого її зростання, а також широкий комплекс впливів на особистість. Ці підходи і навички, які придбані під час спортивних занять, нерідко переносяться та застосовуються у професійній діяльності, особливо коли виникає нагальна потреба істотно підвищувати свій професійний рівень в умовах сучасної жорсткої конкуренції за робочі місця.