Типологізація специфічних груп населення України в напрямках організації соціально-психологічної діяльності - Кузьмін, В.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
В статті розглянуто типологізацію специфічних груп населення України у фокусі організації соціально-психологічної роботи у спеціалізованих установах. Автором запропоновано вважати, що основним критерієм соціально-психологічної інфраструктурної підтримки є їх якісна соціально-психологічна адаптація та соціалізація, ресоціалізація відповідних груп клієнтів, адже фахова підтримка населення має здійснюватися на основі суб’єкт-суб’єктної взаємодії, що є особливо важливим в сучасних вітчизняних реаліях.