Творчий потенціал техніка-технолога харчової галузі: визначення та структура - Желтова, М.О. (Журнал сучасної психології, 2016)
В статті висвітлено результати теоретичного аналізу проблеми творчого потенціалу особистості та його структурних компонентів. Обґрунтовано важливість розвитку творчого потенціалу для техніка-технолога харчової галузі. Здійснено аналіз вітчизняних та зарубіжних концепцій творчого потенціалу особистості. Представлено тлумачення поняття «творчий потенціал» як інтегративної властивості особистості, що характеризує міру можливостей здійснювати творчу діяльність, готовність та здатність  до творчої самореалізації та саморозвитку. Розглянуто особливості професійної діяльності та необхідність застосування творчого потенціалу техніком-технологом. Здійснено аналіз вітчизняних та зарубіжних підходів до визначення структурних компонентів творчого потенціалу особистості. Виділено структурні компоненти творчого потенціалу особистості: мотиваційний,   емоційний,   вольовий,   когнітивний.   Подано   визначення   творчого   потенціалу   техніка-технолога   харчової галузі. Розкрито сучасний стан розробленості означеної проблеми та перспективи її вирішення.