Дослідження когнітивного компоненту рольової структури осіб, що переживають особистісну кризу - Ліщина, Н.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті наводяться емпіричні дані щодо встановлення та аналізу взаємозв’язків між показниками когнітивного компоненту (у вигляді понять-стимулів) і шкалами особистісної кризи в прошарку життєвих ролей особистості. Надається інформація про наявність та направленість статистичних зв’язків між явищами, що вивчаються, які представлені кореляційними плеядами в двох вибірках: жіночій і чоловічій. Виявлені неоднозначні зв’язки (прямі, зворотні) між більшістю показників, що  вивчаються. Встановлено схожості та розбіжності у кількості та направленості зв’язків між показниками, що вивчаються у представників жіночої статті в порівнянні з чоловічою.